HELLO… Sanna Gebeyehu

Sanna Gebeyehu är konceptutvecklare och projektledare för Hello. Hon har arbetat med installationer och event för en rad mässor på Stockholmsmässan men även för kunder så som Östasiatiska Museet, Världskulturmu- seet, Svensk Form, Svenska Moderådet och ABB.

Hej Sanna! Hur kommer Hello utformas i år?

– Första året låg fokus på möten och mötesplatser, i år tar vi oss an organisationen – kontoret som organism. Lite skämtsamt kan man säga att det ibland kan vara svårt att se kontoret för alla möbler. Arbetsplatsen skapas av något större än summan av de enskilda rummen, möblerna och ytorna. Det finns en mänsklig dimension och ett flöde som vi vill lyfta fram. Detaljerna och möbler- na är självklart en mycket viktig del av den – visst – men de skapar inte helheten i sig. Det finns en komplex verklighet som sker mellan möblerna och som inte alltid fungerar som den planerade enkelheten såg ut på ritbordet.

Hur tror du att vi kan lösa framtidens arbetsmiljöer?

– För att forma framtidens arbetsplatser till framgångsrika och inspirerande miljöer krävs att vi jobbar tillsammans mot samma mål. Vi måste prata och samverka med varandra över branschgränserna och förstå varandras behov och tankegångar. Därför är det viktigt att vi får en debatt med många olika dimensioner och erfarenheter med både stora och små insikter. ‘Man kan inte göra samma saker på samma sätt och förvänta sig nya resultat’ som talesättet lyder. Det är alltid nyttigt med lite fräsch input.

Så, det är därför ni kör The Hello Show?

– Jag tror att det är viktigt att lyfta många perspektiv om hur vi organiserar oss i vårt arbete och hålla en levande dialog om det. Det är något som angår oss alla – igår, idag och imorgon. Därför gör vi vår talk-show. Ge- nom en spännande debatt kan vi utveckla våra blivande arbetsplatser så att den snabbrörlige individen och det samlande kollektivet kan samverka. Men vi måste ju snacka om det först.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: