Hello… Göran Garberg

Göran Garberg är i grunden civilekonom, men beskriver sig själv hellre som entreprenör och grundare. Han har en lång karriär inom reklambranschen med den framgångsrika byrån Garbergs som han startade upp 1987. Idag arbetar han med en annan av hans brain-childs :  United Spaces Business Center, ett flexibelt och modernt kontorshotellskoncept där nätverkande och innovation står i centrum. Göran kommer medverka i The Hello Show under torsdagförmiddagens session  “Story-tell your office – Translating brand into work-place”.

Hur tror du att vi kommer att organisera oss på det framtida kontoret/arbetsplatsen? 

Nyckelorden kommer att vara sju stycken: Flexibelt, Effektivt, Personligt, Samverkan, Variation, Kreativt, Hållbart.

Hur skapar man bra arbetsmiljö?

Det är en omfattande fråga. Fysiskt- då behoven kommer att vara så olika i framtiden – ligger svaret i de sju nyckelorden ovan. Men det räcker inte med fysik och design. Känsla av samhörighet, social gemenskap och inspiration / lärande tror jag kommer betyda mycket. Sedan har du allt kring ledarskap med visions- och värdegrundsfrågor, öppenhet och tydlighetŠ.med det är en större fråga.

Ge ett exempel på en ny produkt som på ett banbrytande sätt kommer att förändra hur arbetsplatsen ser ut i framtiden. 

En produkt som finns idag och som lever upp till dessa kriterier är Smartphones som medger att du kan jobba (maila, surfa och för allt i världen ringa) från foajé, caféet, hissen, loungen, förrådet, hemmet, bussen… ja alla dessa ytor som inte var arbetsplatser tidigare. Det minskar radikalt behovet av arbetsplatsyta och ritar om kontorskartan. Varje företag kommer behöva färre kvm och mer öppna ytor, se nyckelordenovan. En produkt som kommer ta plats – äntligen! – är den förbättrade (ökad kvalitet och ökad förenkling) videokonferensen som ökar effektiviteten och minskar miljöpåverkan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: