Hello… Linda Tufvasson

Linda Tufvasson är Creative Director på Struktur. Hon arbetar med att skapa effektiva och attraktiva arbetsplatser som ökar både välbefinnandet för kundernas medarbetare och lönsamheten för företaget. På påjobbetbloggen kan man följa hennes och kollegorna Elins och Anders tips, tankar och reflektioner om det senaste inom arbetsmiljöer och smarta kontorslösningar

– Hur tror du att vi kommer att organisera oss på det framtida kontoret/arbetsplats?

Jag tror organisationerna kommer förändras i sina strukturer, mindre hierarkier, vilket kommer skapa nya typer av chefer – coacher. Dessa ”coacher” kommer inte bara se till arbetsinsats och utveckling, utan även coacha dig, ”ego caoaching” till en bättre och mer utvecklande individ. Detta blir en naturlig övergång då gränsen mellan arbetsliv och privatliv suddas ut allt mer. Följden av detta blir större frihet för individen och därför kommer kontorets utformning styras mer efter individens behov och känslor för stunden.

– Hur skapar man bra arbetsmiljö?

En god arbetsmiljö skapas genom noggranna studier för just de aktiviteter som ska utföras i miljön.

En bra miljö, är där du som individ själv kan bestämma, en miljö där du trivs för stunden med det som ska utföras.

Miljöerna ska inspirera, ha själ och få dig som människa att känna sig bekväm. För likriktade miljöer är inte bra, utan en arbetsmiljö med många olika möjligheter gör att vi inte begränsar oss utan ger alla en möjlighet att välja.

– Ge ett exempel på en ny produkt som på ett banbrytande sätt kommer att förändra hur arbetsplatsen ser ut i framtiden.

Produkter som inte bara är estetiskt snygga och smarta, utan som även stödjer och hjälper både användaren och den som ska städa produkten att på ett mer effektivt sätt utföra sitt arbete där. Ofta glöms de bitarna bort när man ser till design av produkter på arbetsplatsen. Tekniken, som smygvisas och sias vara framme inom fem år, kommer förändra hela arbetsplatsen på ett revolutionerande sätt.

Annonser

2 thoughts on “Hello… Linda Tufvasson

  1. […] Vad säger Linda om Framtidens arbetsplatser? Kolla in hela artikeln från Hello! Anatomy of Organizations och Stockholm Furniture & Light Fai… […]

  2. Mindre hierarkier: Människor som jobbar med människor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: